Dette website anvender cookies for at gøre det nemmere for dig at bruge det. Når du bruger websitet, erklærer du dig indforstået med, at vi bruger cookiesOK

 • Beton er basis for mange bygninger. Både til special- og boligbyggeri – betonbyggeriets effektivitet er velanset inden for begge områder. Både den korte byggetid og en høj grad af præfabrikation taler for at bruge beton.
  BETONBYGGERI

  Plads til
  stabilitet

  Beton er basis for mange bygninger. Både til special- og boligbyggeri – betonbyggeriets effektivitet er velanset inden for begge områder. Både den korte byggetid og en høj grad af præfabrikation taler for at bruge beton.

  Læs mere
Oversigt

Eksperten i beton: Spelsberg

Læs mere

Produkter

Stabilitet har første prioritet.

Produkter

Løsninger til betonbyggeri

Beton er basis for mange bygninger. Både til special- og boligbyggeri – betonbyggeriets effektivitet er velanset inden for begge områder. Både den korte byggetid og en høj grad af præfabrikation taler for at bruge beton. Sammenlignet med andre typer byggeri kræver betonbyggeri dog velplanlagt og effektiv elektroinstallation.

Fleksibel installation
med IBTronic XL
IBT LB i
letbetoninstallation
Kan kombineres uden hjælpemidler
med standardafstand 71 mm

Lige netop det får man med løsningerne til betonbyggeri fra Spelsberg. De er både egnet til indbygning i pladsstøbt beton og i elementbyggeri. IBT-systemernes kontakter og apparatstikdåser, dåser til letbeton, indbygningsbokse, universalindbygningskapslinger til lamper samt væg- og loftsovergange fra Spelsberg kan uden problemer monteres på forskallingen før udstøbningen og derefter indstøbes. IBT-produkternes store stabilitet og styrke afskærmer det inde i dåserne sikkert mod betonen og sikrer en stabil placering.

Spelsberg har udviklet IBTronic-systemet specielt til nem og bekvem integration af halogen- og LED-lamper, højttalere og kvalitetselektronik som KNX-komponenter og transformatorer i betonlofter. Takket være den patenterede teknik med støttevange kan kapslingerne også anvendes sikkert på både vandret og lodret forskalling. Disse og andre teknologier til betonbyggeri sikrer alsidige og stabile løsninger til elektroinstallation i mange forskellige bygninger.

IBT-betoninstallationsprogrammet fra Spelsberg
 • Beskyttelsesklasse IP 30
 • Til pladsstøbt beton- og elementbyggeri
 • Til vandret og lodret forskalling
 • Patenteret teknik med støttevange
 • System til forskalling
 • Ekstra høj stabilitet og tæthed
 • Temperaturbestandig
 • Mange forskellige typer
 • Enkel montering
 • God varmeisolering
 • God støjisolering
 • Kvalitetssikring

Stabil konstruktion

Ved saneringen af bygningerne i Dresdens gamle bydel blev Spelsbergs IBT-program anvendt. Historiske facader kombineret med det 21. århundredes installationsløsninger. 
Case Studie Betonbyggeri

Downloads

IBT-produkter i praksis

Sikker elektroinstallation til "Limbecker Platz" i Essen

Indkøbscentret "Limbecker Platz" i Essen er med et nytteareal på 70.000 m2 og en investering på ca. 300 mio. EUR et af de største indkøbscentre i en tysk midtby. Skjult bag centrets betonvægge og -lofter sidder produkterne fra Spelsberg og skaber den perfekte ramme for elektroinstallationen.

Indkøbscentret Limbecker Platz 1

IBT-serien, der er konstrueret specielt til betonbyggeri, giver mulighed for optimal installation af kvalitetsteknik i både pladsstøbt beton og elementbyggeri. Apparat- og loftstikdåser, tilslutningsdåser og andre installationsenheder skal monteres på forskallingen før udstøbningen og derefter indstøbes. Den patenterede tætning, der består af en membran, som omslutter det indførte rør, sikrer trækaflastningen i IBT-tilslutningsdåser og -bokse, og at komponenterne slutter tæt. Takket være den patenterede teknik med støttevange kan kapslingerne desuden også anvendes sikkert på både vandret og lodret forskalling. Vangerne fastholder dåsen i den korrekte position under støbningen, selv under ekstremt betontryk. 

På den måde sikrer betonløsningerne fra Spelsberg, at der kan anvendes elektrisk kvalitetsudstyr på pladser, i gange og i de over 200 butikker.

Stabil konstruktion til historiske facader

De historiske facader i Dresdens gamle bydel skjuler moderne installationsløsninger fra det 21. århundrede. Bygningskomplekset Quartier II lige bag Vor Frue Kirke og Cosel-paladset er udstyret med IBT-betoninstallationssystemet fra Spelsberg.

De 3 betydningsfulde barokhuse blev istandsat for ca. 28 mio. EUR. Bygningerne med 6 til 7 etager indeholder butikker, restauranter, kontorer og lejligheder. Den alsidige anvendelse af bygningerne kræver også alsidig elektroinstallation. Ved istandsætningen blev der derfor anvendt robuste produkter med lang levetid fra Spelsbergs IBT-sortiment. Der er f.eks. installeret kontakter og apparatstikdåser i betonvæggene og -lofterne. Med deres ensartede rastermål kan der her opsættes rækker af dåser og bokse, så der kan indbygges kontakter og stikdåser efter behov.

Downloads

U 71 BWD GVD-2-60
Aflastningsdåse
U 71 BWD GVD-2-60

76 x 300 x 85 mm
artikel nummer: 97116501

Højde 85mm, 60 mm Ø udgang foran, Indføringer: 6 x til 25 mm Ø, 2 x til 20 mm Ø, 20-60 mm betondæklag på armeringen, VDE-certificeret iht. DIN EN 60670 (VDE 0606)

Aflastningsdåse, 2-delt, bund bagpå grøn med indføring maks. 1x 25 mm, kan kombineres, egnet til forskalling uden afstøtning, Formontering i armeringen, til indbygning i beton, kombinerbar i standardafstand 71 mm

U 71 BWD WAD-35
Aflastningsdåse
U 71 BWD WAD-35

76 x 300 x 65 mm
artikel nummer: 97016001

Højde 65 mm, 35 mm Ø udgang foran, Indføringer: 2 x til 20 mm Ø, 20-40 mm betondæklag på armeringen, til tilslutning af væglamper iht. VDE 0100, med skruehul til lampemontering

Aflastningsdåse, 2-delt, bund bagpå grøn med indføring maks. 1x 25 mm, kan kombineres, egnet til forskalling uden afstøtning, Formontering i armeringen, til indbygning i beton, kombinerbar i standardafstand 71 mm

IBT BWA
Aflastningsadapter
IBT BWA

76 x 300 x 35 mm
artikel nummer: 97933001

Aflastningsadapter til holderen til alle U71-dåser (bortset fra Perilex), kombinerbar i standardafstand 71 mm, Installation i synlig beton til forskalling uden afstøtning med formontering i armeringen til betonbyggeriet

IBTronic XL Drillbox 150
Kabinet
IBTronic XL Drillbox 150

280 x 280 x 92 mm
artikel nummer: 97680401

Udløbsåbning kan vælges: Fermacell®-plade, variabel indtil Ø 100 mm, 8 kombi-rør-indføringer 4 x M20, 4 x M25, integrerede rørstopper og trækaflastning til rør M20, M25

Universelt indbygningskabinet med ekstra tilslutningsrum (fx til indbygning af en elektronisk sikkerhedstransformer) til elementbyggeri, halogenfri, til indbygning af NV/HV/LED-lamper og højttalere, velegnet til efterfølgende installation i elementlofter på 45-70 mm ved hjælp af Ø 150 mm kerneboring, til installation af VDE-prøvede lamper iht. DIN EN 60598 (VDE 0711), samt med F- eller MM-mærkning, maksimal monteringshøjde NV-lamper: 105 mm, HV-lamper: 110 mm, lampeeffekt max 50 W

U 71 K GVD-2
Apparat-forbindelsesdåse
U 71 K GVD-2

71 x 71 x 68 mm
artikel nummer: 97176501

med glat forside til sømning og fastklæbning

Apparatforbindelsesdåse til betonindbygning, 2-delt, med forstørret tilslutningsrum, 4 skruebukke med skrueafstand på 60 mm, kan kombineres i standardafstand 71 mm, fuldisoleret ledningsovergang, velegnet til alle typer forskalling og modforskalling, VDE-certificeret iht. DIN EN 60670 (VDE 0606)

U 71 GVD-2
Apparat-forbindelsesdåse
U 71 GVD-2

71 x 71 x 68 mm
artikel nummer: 97106501

til søm- og magnetfastgørelse

Apparatforbindelsesdåse til betonindbygning, 2-delt, med forstørret tilslutningsrum, 4 skruebukke med skrueafstand på 60 mm, kan kombineres i standardafstand 71 mm, fuldisoleret ledningsovergang, velegnet til alle typer forskalling og modforskalling, VDE-certificeret iht. DIN EN 60670 (VDE 0606)

U 71 DAD-3
Loftslampetilslutningsdåse
U 71 DAD-3

71 x 71 x 106 mm
artikel nummer: 97154901

3-delt, egnet til alle forskallingstyper og modforskalling, 106 mm høj, med M5-gevindbøsning til montering af loftskrog

Loftslampetilslutningsdåse til betonindbygning, kan kombineres, udtag foran 35 mm, VDE-certificeret iht. DIN EN 60670 (VDE 0606)

Find produkt Søg ikke umiddelbart finde
Downloads