3D-produktudvikling

Reducér kostbar udviklingstid med 3D-teknologi

Reducér kostbar udviklingstid med 3D-teknologi

Ønsket om yderligere at forkorte udviklingsperioden for nye produkter motiverede Spelsberg til at investere i en 3D-printer allerede i 2008. Siden da har printeren, der bruger Polyjet-processen, været af stor værdi, især i konstruktion af prototyper. 

Grundlaget for de dele der er produceret med denne, er den digitale konstruktionstegning, hvis data kan bruges direkte af printeren. Den arbejder ved gradvist at pålægge ekstremt tynde lag af en lyshærdende plastik, indtil komponenten er færdiggjort i de ønskede mål. Dette kan, lige som det senere serieprodukt, limes, trykkes eller overtrækkes med aluminium, og er ikke kun flot at se på, men kan også bruges til funktionelle tests. 

Gennem denne tidlige kontrol identificeres eventuelle behov for ændringer straks. Man kan reagere og justere, hvilket fører til hurtigere succes. 

Prototyper der et tæt på serieproduktionen

Med prototypen, som er tæt på serieproduktion, opretter vi en prøve ud fra vores store sortiment af standarddele, som enten har samme eller lignende materialegenskaber som dit ønskede produkt. Dette gør det muligt at udføre tests på et tidligt stadie af projektet, såsom IK-testen , fræsninger til ønsket bearbejdning eller at gennemføre anden behandling og test med hensyn til kvalitet.

Elektroteknisk prototype

Hvis du ønsker det, kan vi levere en model allerede under udviklingen. Vores elektro-teknisk uddannede medarbejdere udarbejder modeller efter dine ønsker. Til dette søger vi et passende produkt fra vores sortiment og bearbejder det med det samme. Baseret på denne model kan du danne dig et indtryk, og vi kan nemt inkorporere anmodninger om ændringer, takket være den fleksible opsætning. Derudover er belastningstests mulige allerede i den tidlige designfase, som følge af modelkonstruktionen. Du får et indtryk af gennemførligheden og af det færdige produkt. Således kommer du sammen med os på rette spor fra start af, og sparer dermed tid og omkostninger.