Tests i henhold til VDE + UL i vores eget testlaboratorium

Hurtig og effektiv

Spelsberg har sit eget testlaboratorium til certificering på hovedkontoret i Schalksmühle. Laboratoriet og dets udstyr er ikke kun VDE-certificeret, men også UL-certificeret, og gør dermed alle nødvendige tests til international anvendelse af serieprodukter og specielle løsninger muligt internt. Denne mulighed er særlig vigtig for individuelle løsninger, som udvikles sammen med kunderne. Målet her er at hjælpe kunderne med at få gjort deres produkter klar til markedet hurtigst muligt. Testlaboratoriet er udstyret med den mest moderne teknologi og udvikles løbende. Årlig UL- og VDE-revision er en del af Client Test Data-programmet for at sikre det høje niveau af arbejdet på permanent basis.

UL-tests hos Spelsberg

Spelsberg er i stand til selvstændigt at gennemføre UL (Underwriters Laboratories)-tests på fabrikken i Schalksmühle, og dermed også certificerende kabinetter til kunder i USA og Canada, såvel som omhyggelige europæiske kunder.

UL-testen (eller CUL Test for Canada) er en udfordrende, globalt anerkendt materialetest, der bestemmer et eller flere karakteristika ved et bestemt produkt, service eller proces. Dette sker i overensstemmelse med en bestemt metode eller et teknisk krav, for eksempel bliver industrielle styringskomponenter testet for vandmodstand og slagfasthed. UL-certificering bliver også stadig vigtigere på det tyske marked på grund af den store betydning for de nordamerikanske markeder. De fleste producenter er afhængige af ekstern test af en uafhængig instans til certificering af UL-produkter, hvilket kan forsinke udviklings- og produktionsprocessen betydeligt.

Laboratoriet og testudstyret er underlagt en årlig systemrevision, som kontrollerer overholdelse af de krævede betingelser og udstyrets funktionalitet. Dette sikrer overholdelse af alle krav i testene, selv på lang sigt.

Test og certificering hos Spelsberg

VDE-tests af Spelsberg

Det velkendte VDE-mærke fortæller vores kunder, at vi, som ansvarlig producent, gør alt, hvad vi kan for at sikre vores produkters sikkerhed. Ifølge de tyske lovgivning for produktsikkerhed må et produkt kun markedsføres, »hvis det er udformet på en sådan måde, at brugernes eller tredjemandens sikkerhed og sundhed ikke bringes i fare ved den påtænkte anvendelse eller forudsigelige misbrug.« Faktisk er der ingen forpligtelse til at inspicere elektriske produkter i Tyskland. Som producent af kvalitetsprodukter har Spelsberg dog interesse i kun at bringe testede og certificerede produkter på markedet.

Vores DIN EN 60670-1, 60670-22, 60529 & UL certificerede, interne testlaboratorium leverer følgende VDE-certifikater til vores produkter:

  • Bevis for den mekaniske konstruktion
  • Bevis for modstand mod indtrængning af faste fremmedlegemer
  • Bevis for modstand mod skadelig indtrængning af vand
  • Bevis for styrken af materialer og dele
  • Bevis for varmebestandighed
  • Bevis for plastens modstand mod overdreven varme og brand
  • Bevis for elektroteknisk stabilitet
  • Bevis for beskyttelse mod elektrisk stød
  • Bevis for spændingsmodstand
  • Bevis for frirum, krybeafstande og afstande som følge af støbemasse

Dækselspændingstest

For at bevise at lågene ikke kan fjernes i henhold til DIN EN 60670-1, øges kræfterne gradvist i et minut vinkelret på monteringsfladen midt i låget.

Ligeledes skal beviset på at låget kan tages af i henhold til DIN EN 60670-1 være gennemført. Her påføres kræfterne ti gange på enheden, indtil låget fjernes. Testobjektet må ikke udvise tegn på beskadigelse bagefter.